onsdag 23 april 2008

Onsdag - operation eller inte, vet vid lunch idag. (Kommer att skriva löpande under dagen)


Jag ska ta mig genom en tuff dag. Jag kommer också försöka låta dig ta del av vad jag kommer att uppleva under dagens lopp. Låt mig börja med det jag vet.

Jag vaknade tidigt i morse av att det åter igen gjorde ont, hade legat knasigt i min rackiga sjukhussäng och ryggen spökade samtidigt som jag hade väldigt ont i magen. Fick smärtstilande, vilket hjälpte. Men det är skumt att vara helt yrvaken med morfin i kroppen. Otroligt svårt att hålla isär vad som är verklighet och vad som är dröm. Rullades ner till röntgen (rättstavat, far) för att ta nya bilder. När de sedan gick rond hade läkaren nog bara hunnit ta en snabb titt på plåtarna men flaggade för att det nog är dax att operera. Kan ju inte vänta ut det här i en evighet och det håller jag ju självklart med om. Vi har redan avvaktat mycket längre än vad som är vanligt. Kom ju in i lördags morse och idag är det onsdag.

Självklart vill jag ju opereras om det kommer göra mig bättre. Samtidigt som det betyder att jag inte kommer kunna följa med till Island tex. Något som jag verkligen sett (ser?!) fram mot. Är ju mer eller mindre mitt uppe i en flytt. Hur kommer det att lösa sig med Tova och Ralph. Och vad händer med mina cellgiftsbehanlingar?!? Även om jag vid det här laget är en riktig tuffing så är det alltid lite läskigt att opereras. Speciellt när de inte riktigt vet hur stort ingrepp som behöver göras innan de har ”öppnat” mig.

Nu måste jag vila och samla mina tankar lite...
Stay tuned for more soul pornografy


Somnar om och vaknar till hela tiden. Åter igen svårt att hålla isär dröm och verklighet. Tänker på/drömmer om Tova hela tiden, hjälp vad jag saknar henne. Undrar hur jag ska förklara operationen för henne om den blir av. Hon vet ju att jag tar mina cellgifter för att kunna opereras. Och det är ngt som vi sett fram mot, har ju varit halva vägen i mål i kampen mot Tengil. Men den här operationen ligger ju helt utanför den planen.


För att skingra mina tankar lite sitter jag nu ute på balkongen, njuter av solen och båtsurfar på Blocket. Vill ha en så att det värker (Hydrolift F23, 2001. Visst är den cool), vill förverkliga den drömmen i sommar! - Att leva i nuet var jag redan innan allt detta ganska bra på men nu vet jag även vikten av att faktiskt göra det.

Nu har jag haft samtalet med min läkare. Inte roligt på något sätt men nu vet jag vad som kommer att ske i eftermiddag ...


Det blir operation i eftermiddag/kväll för att ”knyta upp knuten” på tunntarmen. Den kommer inte ersätta den OP jag ska göra när cellgifterna gjort sitt jobb, utan den här blir extra, massor med extra.

Att cancer finns är obehagligt och läskigt för alla då det kan drabba vem som helst när som helst och framförallt när man minst anar det. Att leva med cancer som i mitt fall förhoppningsvis/tur är ej angripit några av de större organen, men redan finns i min kropp är som att ha en tidsinställd bomb knuten runt midjan. Och att man gör allt för att komma på koden eller klippa av rätt vajer innan skiten smäller. Vissa dagar glömmer man av att bomben finns där och andra är bomben allt jag kan tänka på - idag är en sådan dag. En sådan dag då allt ställs på sin spets igen, en dag där allt kommer att gå bra samtidigt som att det är en dag allt står på spel

19 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt kriga. Med din livsgnista kommer allt att gå bra. Känn hur sjukhussalen fylls av de positiva/halande tankar jag skickar

När du är färdig med allt det här är det fria drinkar på torsdagarna.

VSO Ögat

Anonym sa...

Det skulle nog vara helande och inte halande ;)//VSO Ögat

Anonym sa...

Alltså, hade jag behövt ligga på sjukhus så hade jag helst i världen velat ha DIG som rumskamrat. Galet hur rolig och positiv du är trots ditt helvete.
Kanske kommer Tengil att skrämmas av att magen opereras så att han blir riktigt skitskakis o drar sig tillbaka av sig själv.

Nya KP kom just, skickar den till Tova- Den handlar bla om Livet på lunchen, Gissa djurens rumpor, trampolin, hästar o stort test av alla vårens glassar som ni kan provsmaka då du kommer ut därifrån.

Stor kram! / Carro

Anonym sa...

För mig får du görna fortsätta stava det "rönka" det är ju mycket roligare. Apropå det, du har ju skaffat en så där iPhone nu - är det sant att den har något slags inbyggt filter som simulerar rönken? Eller är det trickfilmat? (se länk)

Anonym sa...

Ladda nu Daniel! Det här kommer att gå skitbra. Läkare är trollkarlar och kommer fixa till dig ikväll! Det kanske är obehagligt, men bra. De har koll på dig. Du är stark, du pallar detta! Tänker på dig idag.

Vilod! B.G.

Anna sa...

Tusen kramar och allt gott. Det här kommer gå bra - det är som du säger, extra. Kämpa på, du är stark som en oxe, även om du smal som ett jävla spret. Skriv igen så vi får veta, så fort du orkar.
/a

Anonym sa...

lycka till.. Läser din blogg kontinuerligt.. hmm.. stavas de så?? hehe.. Lycka till iaf.. o Tova kommer nog ta de fint, bara sitta ner o förklara!

Anonym sa...

Jag håller alla mina tummar och allt annat för dig i eftermiddag och kväll.

Mota bort Tengil! Du är en vinnare!

VILOD! /normal

Anonym sa...

Kör hårt - håller tummarna.
VSO! /S.E.

Anonym sa...

Tänker på dig på Daniel!!!
*kramar om*

Ewa sa...

Du är en fighter Jag och min familj tänker på dig

Anonym sa...

Du är såååå stark! Har dig alltid i huvudet - förundras av din energi som går igenom även det cybriga världen. Du är så j-la duktig och viljestark / Din Bro JM

PS: By the way så ska du också ha dåligt samvete för att vi var tvungen att klara oss utan coolaste M F brodern i torsdags.

Anonym sa...

Håller tummarna att Du mår bättre idag och att krafterna tilltar. Ta en extra slev med dunder-honung när Du får börja käka.

Dagens ordspråk på kontoret:
'Så länge min chef låtsas att jag har hög lön, låtsas jag att jag har mycket att göra'.
VSO!
Mårman

Anonym sa...

tänker på dig daniel och håller alla tummar jag kan.kram mia

Tidlös sa...

Var stark och njut av livet! Tänker på dig, Broder!

/Tidlös

Anonym sa...

Hoppas att du mår bättre idag och att operationen gått bra. Du är så himla stark! Tänker på dig ofta!

Kram (ex)Bilbo-Sofia

Anonym sa...

Hejsan!

Ett Ögonvittne säger sig veta att operationen gick bra - skönt!
Men det är väl lite väl spännande nu - du skulle kunna regissera vilken thriller som helst; en modern bibelhistoria i sjukhusmiljö kanske:
"Daniel och Goliat".
Jag vet vem som vinner frågan är bara när...
Kan du inte filma sista kapitlet snart - mina naglar är helt nedbitna.

V-d!
Bankis

Anonym sa...

Jag skulle gärna vilja spela en magisk sjuksyster i den där thrillern. Julia Roberts spelar överläkaren och Brad Pitt sitter i receptionen. Jag skickar in en ansökan till nästa års Cannes festival. Daniel Edman vinner!!!
Krya på ärret och det andra nu.
Carro

Anette sa...

Daniel, hoppas operationen gick bra och att du nu slipper en liten, liten del av det onda. Hela Johansson-klanen tänker på dig ofta från sina olika hörn i världen.

Kram,
Anette